De menselijke maat. Een nieuwe start met een mixgezin.

Er zijn verschillende momenten in je leven, fijne en minder fijne, waarbij het goed is om stil te staan bij de (juridische) gevolgen van de keuzes die je dan wel of juist niet maakt. “Wij vinden het belangrijk om op dit soort momenten met je in gesprek te gaan. We willen jou graag informeren en je uitleggen wat de gevolgen zijn van een keuze die je maakt. Dat doen we zodat jij het beter kunt overzien en dan kunt bepalen wat je wilt.” Aan het woord zijn notaris Miranda van den Broek en kandidaat-notaris Saskia van Loon.

Een van die momenten is het vinden van een nieuwe liefde in een mixgezin. Hebben jij of jouw partner kinderen dan behoren de kinderen voortaan tot meerdere gezinnen. Om de nieuwe kans op geluk te laten slagen, is het belangrijk om na te denken over hoe je jouwnieuwe gezin gaat vormgeven.

Als ouder in een mixgezin zijn er drie belangrijke lijnen in de vormgeving van je nieuwe gezin: de relatie tussen jou en je partner, tussen jouw partner en jouw kinderen onderling maar ook over die tussen jouw kinderen en de andere ouder. Heeft jouw partner ook kinderen? Dan komt er nog een lijntje bij: de verhouding tussen jou en de kinderen van jouw partner. De verhouding tussen jou en jouw partner kun je regelen in een samenlevingscontract.

Hierin leg je vast hoe het financieel tussen jullie loopt, wat van jullie samen en wat van jullie privé is. Waar je ook tegen aan kunt lopen, is dat een van jullie komt te overlijden. Wie zijn dan de erfgenamen, alleen de partner en de eigen kinderen, of ook de kinderen van de partner.

We helpen je graag van jouw mixgezin een juridisch succes te maken. Belangrijk is dat er nietalleen naar je geluisterd wordt, maar ook echt gehoord wordt wat je zegt. Alles begint met persoonlijk contact. De vragen die we in zo’n gesprek stellen hebben een doel; we vragen je natuurlijk niet zomaar het hemd van je lijf. Uiteindelijk is het van belang dat het advies helder is en vooral bij jou past en en de situatie. 

Voorop staat de menselijke maat voor onze client.

Saskia van Loon

Miranda van den Broek Netwerk notarissen