Hypotheken

Hypotheken

Sta je op het punt om geld te lenen voor de aankoop van een woning of een opknapbeurt, of wil je jouw huidige lening oversluiten voor een betere deal? Dan vraagt de bank om een hypotheekrecht als zekerheid dat je de lening terugbetaalt.

Zolang je je houdt aan de afspraken voor rente en aflossing, blijft de bank op afstand. Maar als je die niet nakomt, kan de bank overgaan tot verkoop van je huis en claimt dan eerste de opbrengst.

Wat staat er in de hypotheekakte?

De bank stelt bepaalde eisen in de hypotheekakte om de waarde van je huis te beschermen. Zo mag je vaak niet verhuren of verbouwen zonder hun goedkeuring en moet je huis goed verzekerd zijn. Met regelingen zoals de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) loop je zelf minder risico en krijg je vaak een lagere rente.

Extra waarborg: overlijdensrisicoverzekering

De bank kan ook vragen om een overlijdensrisicoverzekering. Als je een partner hebt, benoem je die normaal gesproken als eerste begunstigde. Overlijd je, dan kan je partner met de uitkering de hypotheek deels of helemaal aflossen. De bank zorgt er met een pandrecht op de verzekering voor dat ze als eerste begunstigde uitbetaald krijgen, tenzij je met een “partnerverklaring” regelt dat alleen je partner profiteert. Wat het beste is, hangt af van jouw situatie.

We zorgen dat alles rondom dit proces soepel verloopt en houden je constant op de hoogte.

Direct een offerte aanvragen?

Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Offerteformulier

Persoonlijke gegevens

Gegevens van het pand

Waarvoor wilt u een offerte ontvangen?

Waarvoor wilt u een offerte ontvangen?

Meer informatie en het laatste nieuws
vind je bij Netwerk Notarissen: