Oprichten bv

Oprichten bv

Ga je een onderneming starten en overweeg je een BV (Besloten Vennootschap) als rechtsvorm? Een BV brengt meerdere pluspunten met zich mee. Het grootste voordeel is dat de BV een onafhankelijke rechtspersoon is, wat inhoudt dat in de meeste gevallen niet jij, maar de BV aansprakelijk is voor eventuele schulden. Dit biedt een bescherming van je privévermogen.

Het oprichten van een BV kan solo of samen met businesspartners. Het proces vereist een notariële akte en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ook zijn er fiscale aspecten om rekening mee te houden, zoals de vennootschapsbelasting en de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden gebruik te maken van fiscale voordelen.

De keuze voor een BV kan invloed hebben op je financieringsmogelijkheden, bedrijfsstructuur en je persoonlijke aansprakelijkheid. Daarom is het belangrijk je goed in te lezen of advies in te winnen bij een expert.

Wil je meer weten over wat er komt kijken bij het oprichten van een BV of heb je behoefte aan persoonlijk advies voor jouw situatie? Duik dieper in de materie over ondernemerschap en ontdek de ins en outs bij Netwerk Notarissen, of neem direct contact met ons op voor een gedetailleerd advies.

Contact

Meer informatie en het laatste nieuws
vind je bij Netwerk Notarissen: