Woning en Hypotheken

De route naar jouw droomhuis

van koopovereenkomst tot akte van levering

Het aankoopproces van een woning vereist nauwkeurige afspraken die schriftelijk worden vastgelegd in een koopcontract. Dit document wordt doorgaans opgesteld door een makelaar of notaris en leidt tot de definitieve overdracht via de akte van levering, welke bij het Kadaster wordt ingeschreven. Onze diensten omvatten begeleiding gedurende het gehele traject en zorgen ervoor dat alle financiële aspecten correct worden afgehandeld.

Alles over hypotheken en jouw woningfinanciering

Bij een hypotheek leen je veelal geld van de bank voor de financiering van een woning of verbouwing. De bank vraagt hierop om jouw huis als onderpand. Voldoe je niet aan de betalingsverplichtingen, dan kan de bank jouw huis verkopen. Wij verzorgen het proces en geven je up-to-date informatie gedurende elke stap.

De woning verdelen bij een echtscheiding

Verdeling woning (echtscheiding) Bij een echtscheiding komt de verdeling van een gezamenlijke woning kijken, wat wettelijk via een notaris moet gebeuren. De akte van verdeling zorgt ervoor dat één ex-partner de woning en de bijbehorende hypotheekschuld op zich neemt. Er zijn opties voor het ontslaan van de aansprakelijkheid of het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Bij huwelijkse voorwaarden of wanneer de woning al op één naam staat, kan een akte van verdeling overbodig zijn. Wij begeleiden je volledig en bieden heldere communicatie tijdens dit proces.

Meer informatie en het laatste nieuws
vind je bij Netwerk Notarissen: