Statutenwijziging

Statutenwijziging

Sta je aan het roer van een BV, stichting of vereniging en is het tijd om de statuten eens flink onder de loep te nemen? Dit kan nodig zijn om uiteenlopende redenen. Zo heeft de introductie van de Flex BV in 2012 de spelregels voor besloten vennootschappen aanzienlijk versoepeld, waardoor een update van je statuten kansen kan bieden. Maar ook voor stichtingen en verenigingen geldt dat de realiteit van vandaag kan vragen om een herziening van bijvoorbeeld de doelstelling of de manier waarop bestuursleden worden aangesteld.

Wijzigingen in de statuten zijn geen dagelijkse kost en vereisen een zorgvuldige aanpak, omdat ze de fundamenten van je organisatie raken. Daarnaast moet je voor wijzigingen bij een notaris langs, omdat een notariële akte verplicht is. Ook moet de wijziging worden ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

Ben je benieuwd hoe je de statuten van jouw organisatie het beste kunt aanpassen aan de huidige stand van zaken of aan toekomstige ambities? Of wil je gewoonweg meer informatie over de juridische ins en outs die komen kijken bij het ondernemerschap? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact

Meer informatie en het laatste nieuws
vind je bij Netwerk Notarissen: