Relatie en Familie

Huwelijkse en partnerschapsvoorwaarden

de basis voor een gezamenlijke toekomst

Het aangaan van een huwelijk of geregistreerd partnerschap heeft naast romantische ook juridische en financiële implicaties. Goede afspraken over de verdeling van vermogen en inkomen zijn essentieel om toekomstige complicaties te vermijden. Of het nu gaat om het beschermen van persoonlijke bezittingen, een onderneming, of het regelen van pensioenzaken, voorwaarden opstellen kan veel narigheid voorkomen. Meer weten over het veiligstellen van jouw financiële toekomst samen?

Testament

jouw wil, jouw nalatenschap

Zonder testament bepaalt de wet wie je erfgenamen zijn. Een testament geeft de vrijheid om zelf te beslissen wie wat erft, en kan helpen erfbelasting te besparen of specifieke wensen vast te leggen, zoals voogdij of het beheer over een erfenis tot een bepaalde leeftijd. Belangrijk voor samenwoners, ouders, en ondernemers om zaken goed te regelen. Ontdek hoe je jouw laatste wil optimaal kunt vastleggen

Samenlevingscontract

meer dan een papieren overeenkomst

Samenwonen zonder officiële registratie betekent niet dat je geen juridische afspraken kunt maken. Een samenlevingscontract regelt zowel financiële als persoonlijke aspecten binnen een relatie en biedt duidelijkheid en bescherming bij onverwachte gebeurtenissen. Van pensioen tot inkomstenbelasting, het heeft invloed op veel gebieden. Zorg dat je weet hoe een samenlevingscontract jouw relatie kan versterken.

Levenstestament

houd zelf de controle

Een levenstestament stelt je in staat om zelf te bepalen wie jouw zaken regelt als je dat zelf niet meer kunt door bijvoorbeeld ziekte of dementie. Het voorkomt dat een rechter een bewindvoerder aanwijst en behoudt de privacy en controle binnen de familie of een door jou gekozen persoon. Ontdek hoe je met een levenstestament de regie in eigen handen houdt.

Meer informatie en het laatste nieuws
vind je bij Netwerk Notarissen: